Ideale plekken om te fietsen met kinderen

16/08/2019

Even een gezellig uitje met de familie, even de tijd nemen om de batterijen op te laden. En dan ook nog eens te genieten van de natuur. Want frisse lucht kan wonderen doen. We hebben enkele leuke fietsroutes die geschikt zijn voor de hele familie.

 

1) De Groene 62 

Groene 62, een oude spoorweg tussen Oostende en Torhout, bracht ooit Parijzenaars naar Oostende. Nu is het een mooie fietsweg van 22 km lang, dwars door de polders en bossen van West-Vlaanderen. Er zijn verschillende op- en afslagmogelijkheden, zodat je zelf de lengte van het parcours bepaalt, en genoeg plekjes voor een pauze onderweg, zoals een waterburcht of een molen – mét speeltuin natuurlijk. 

 

2) Het Bels lijntje

Het Bels lijntje is een heerlijke fietstocht naar de uitkijktoren in het Turnhoutse vennengebied. Hou een korte pauze in de Klein Engelandhoeveen fiets door het speelbos weer naar huis. Heerlijk! 

 

3) Het Philipsbos 

In Grobbendonk en Herentals vind je twee heerlijke kinderboerderijen: het Karrewiel en de Lentehei. De perfecte bestemmingen voor een fietstochtje door het Philipsbos, want met een knuffel van een konijntje als beloning gaat het fietsen altijd vlotter … 

 

4) De Smokkelroute

Kleine avonturiers in huis? Trek dan naar Sint-Laureins voor de spannende Smokkelroute. Je ontdekt de oversteekplaatsen van echte smokkelaars, en met een smartphone spelen jullie onderweg een leuke quiz. 

 

5) Schipper mag ik overfietsen, ja of nee?

Met de fiets op een overzetboot, dat is pas een belevenis! Volg de schelde,steek over met de veerboot en hou onderweg halt langs een van de café’s(vaak met een speeltuin), restaurants of kinderboerderijen. 

 

6) Langs de sassen

Ook in Dessel, Mol en Geel is het heerlijk fietsen langs het kanaal, met haar vele sassen en sluizen – je maakt veel kans om er onderweg eentje in werking te zien! Nog wat energie over? Zet je stalen ros dan aan de kant en pik het Pagadderpad nog mee, een fijne wandeling voor de allerkleinsten.En een bezoekje aan de Pannekoekenboot mag natuurlijk ook niet ontbreken.

 

7) Door het water

Uitstapje naar Openluchtmuseum Bokrijk in Genk gepland? Ga met de fiets! Je rijdt er langs de vijvers van de Wijers en fietst er recht door het water.