• Food & drinks
  • Geen onderdeel van een categorie

Kortrijk is calling you!

22/08/2018

Het eten is klaar, de drank staat koel. Nu nog de picknickmand vullen en we zijn klaar om op pad te gaan! Wat mag er absoluut niet ontbreken in je mand?

 

Deze spulletjes heb je nodig:

-dekentje

-koeltas of koelelementjes

-bekertjes en bestek

-kleurrijke servietten

-zonnecrème

-een hoedje of petje

-frisbee

-je smartphone/Instaxcamera om de onvergetelijke momenten vast te leggen

 

Tip: Er bestaan ook picknickmanden die al voorzien zijn van bestek en borden! Wil je liever je budget wat in de gaten houden? Kies dan een gewone mand met twee handvatten om te dragen en pimp die tot een zomers exemplaar.

 

Ziezo, alle voorbereidingen zijn getroffen, tijd om op pad te gaan! Wij schotelen je dé perfecte picknickplaatsen in Kortrijk voor.

 

Paviljoen van Kortrijk Weide

 

Heel recent aangelegd, dus nog megarustig: Kortrijk Weide. Vlakbij de Leie en de parking Haven, dus heel goed bereikbaar. Bovendien kan je op het paviljoen zelf ook barbecueën. Zo combineer je the best of both worlds 😉

 

 

Verlaagde Leieboorden

De nieuwe verlaagde Leieboorden zijn the place to be in Kortrijk. Geniet van het uitzicht op de Leie en de (mooi verlichte) Broeltorens. Meer Kortrijk zal het niet worden!

 

Provinciale rozentuin

Net buiten de stad, op Het Hoge, bevindt zich de Provinciale rozentuin. Geniet van de rust en van de natuur, in het gras of op een bankje. Ideaal ook voor wie tijdens de herexamens even wil pauzeren: deze tuin ligt op amper vijf minuten wandelen van de campus Vives Kortrijk.

 

Buda beach

Picknick je liever in het gras? Dan is de omgeving van Buda beach en de skatebowl ideaal. Vergaap je aan de tricks van de skaters of sla een babbeltje met de passanten die flaneren langs de Leie. Bovendien kan je hier ook in de schaduw van de bruggen zitten.

 

 

Vandaleplein

Wie liever in de stad picknickt, kan op het Vandaleplein terecht. Vlak bij de Grote Markt en het Belfort, maar toch lekker rustig dankzij de nabijheid van het Begijnhof. In de zomermaanden worden geregeld evenementen georganiseerd.

 

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jullie ervaringen! Tag K in Kortrijk in je foto’s en wie weet verschijn je wel in onze Instagram Stories 😉

Cheers!