• Events
 • Goede Voornemens

Goede Voornemens van de West-Vlaming

03/01/2020

De laatste seconden zijn afgeteld, er blijven geen kroketten meer over en de champagne is ingeruild voor een glas water en een bruistablet. Daar is het nieuwe decenium dan. Laat ons dus vooral starten met jullie een fantastisch jaar vol liefde, geluk en een goede gezondheid toe te wensen. Dat 2020 een topjaar mag worden. 

Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens natuurlijk, al dan niet mooi verpakt in een nieuwjaarsbrief. Wij bij K in Kortrijk nemen ons alvast voor om onze afvalberg nog kleiner te maken, jullie shop-experience nog straffer uit te bouwen en geregeld met sterke acties uit de hoek te komen. Maar we waren heel benieuwd naar jullie goede voornemens. Zo nieuwsgierig dat we er een heus onderzoek rond gebouwd hebben. Meer dan duizend West-Vlamingen, verspreid over de ganse provincie, deelden hun goede voornemens voor 2020. En daar zaten enkele leuke verrassingen bij.

Evy Gruyaert, Vlaamse radio- en televisiepresentatrice, vatte alvast de resultaten kort samen in haar nieuwjaarsbrief en geeft meteen wat tips om je voornemens vol te houden. Geen betere plek om die voor te lezen dan onze gouden K in Kortrijk troon natuurlijk.

 

Gezonder gaan leven blinkt helemaal bovenaan bij de West-Vlamingen. Minder of stoppen met roken, meer water drinken en vooral een pak meer bewegen zijn de populaire voornemens. Dus neem vanaf nu gerust de trappen in ons shopping center. Ook voor een gezonde hap kan je in onze restaurants terecht. Maar vergeet niet, een cheat-dagje kan altijd. 

Ook vrienden en familie krijgen een belangrijke plek in de voornemens. Heel wat West-Vlamingen nemen zich voor om in 2020 meer tijd aan het gezin en de sociale kring te spenderen. Cupido heeft trouwens werk in het nieuwe jaar. Een nieuw lief vinden of trouwen komt geregeld terug bij de voornemens. Wie weet bots je wel op de liefde van je leven in K in Kortrijk? Gelukkig hebben we genoeg toffe bars. 

Persoonlijke groei is nog zo’n grote categorie. Bij de jongere garde zien we afstuderen of zich meer inzetten voor school geregeld terugkomen in de voornemens. Hoe ouder, hoe vaker meer tijd voor zichzelf uittrekken belangrijker wordt. Net als een betere job vinden, meer werken aan het zelfvertrouwen en genieten van de kleine dingen in het leven. Enkele West-Vlamingen hebben heel straffe plannen trouwens. Bergen beklimmen, naar Compostella wandelen, een kinderboerderij openen en een gigantisch kerstfeest organiseren. Kom gerust je boodschappen daarvoor doen in onze supermarkten en laat ons zeker weten wanneer de opening is.

Deel gerust je goede voornemens en tips om ze vol te houden in de comments. We zijn benieuwd.

 

Top 10 West-Vlaamse voornemens

 1. Meer sporten of bewegen
 2. Gezonder leven
 3. Vrienden en familie bezoeken
 4. Genieten van het leven
 5. Afstuderen/meer werken voor school 
 6. Meer tijd voor het gezin
 7. Vermageren
 8. Minder stress en zorgen 
 9. Meer tijd voor mezelf 
 10. Gelukkig zijn