• Events
  • Valentijn

5 tips voor de perfecte valentijnsdag

08/02/2020

 

In de derde eeuw na Christus kwamen mensen van heinde en verre de tuin van Valentinus, bisschop van Terni in Italië, bewonderen. De bisschop was heer en meester in de bloementuin van het klooster waar hij leefde. Jonge koppels kregen steevast een bloemetje mee, als symbool van trouw en genegenheid. Na zijn dood, op 14 februari, bleven verloofden zijn graf opzoeken, op zoek naar een zegen voor hun huwelijk. De basis voor Valentijnsdag zoals we die nu kennen. Daar mag je al eens wat extra voor doen, niet? Geen zorgen, we delen graag onze tips.

 

1. Vergeet het niet

Ook al zegt je partner dat Valentijn maar commercieel gedoe is, zet toch maar een rood kruis in je agenda. Better safe than sorry. En iedereen krijgt toch graag een cadeautje, Valentijn of niet.

 

2. Wie het kleine niet eert…

Het hoeft niet altijd het grote gebaar te zijn. Een lief woordje op de spiegel of een post-it op de koelkast. Een extraatje in de lunchbox, een onverwacht smsje of een ontbijt op bed met de favoriete toespijs. Of samen in bad, met het relax-pakketje van onze Rituals-winkel

 

3. Valentijn vier je met zijn tweetjes

Hop, bel die babysitter maar. Tijdens je valentijnsdate wil je geen gehuil, rondvliegend speelgoed of de theme song van Paw Patrol als romantische achtergrondmuziek. Maar zet ook meteen de notifications van je smartphone uit. Niets zo ongezellig als een partner die aan het scherm gekluisterd zit. 

 

4. Wees creatief

Met een etentje scoor je altijd natuurlijk, maar waarom niet eens in een dark restaurant. Daar eet je in het duister en kan je alleen op je smaak voort gaan. Mensen smeden trouwens een sterkere band als ze heel intense momenten delen. Dat kan een straffe film zijn, een escape room of, waarom niet, een duosprong uit een vliegtuig en indoor skiën! Inspiratie nodig? Spring gerust onze Bongo-winkel binnen. 

 

5. Ken je partner

Wat je ook van plan bent, toon vooral dat je je partner kent. Zet geen oesters op tafel als zij of hij daar vorige vakantie stevig ziek van was. Kies haar of zijn favoriete muziek, ga naar een passende film of doe iets waar jij een bloedhekel aan hebt, maar wat je partner graag wil doen. 

 

Hoe verras jij je partner dit jaar? Deel het in de comments!